Charles Bosworth Jr. – A Killer Among Us (Audio book)

1282383

Manas pārdomas

Līdz brīdim, kad, pateicoties nešpetnai Audible akcijai, noklausījos patiesa nozieguma dokumentālo grāmatu A Killer Among Us, neko nebiju dzirdējis par tajā aprakstīto 28 gadīgās Elizabetes (četru bērnu mātes) slepkavību. Kas protams nav nekāds brīnums, ja liktenīgā dienā Elizabetei Decaro pienāca 1992.gada 6.martā.

Līdzīgi kā non-fiction žanrs kopumā, tā arī tās true crime subžanrā neesmu bijis liels lasītājs; pēdējā, kas nāk prātā ir The Run of His Life par O.J. Simpson tiesas prāvu un sekojošo attaisnojošo spriedumu. Varbūt liels iemesls, kādēļ tā grāmata atmiņā salīdzinoši šķiet labāka par šo, ir iemesls, ka skatījos to +/- paralēli seriālam.

Diemžēl vairāk prātā palikuši negatīvie iespaidi par autora pieeju veidam, kā izklāstīt gan notikumus slepkavības dienā un vēlāk sekojošajās tiesas prāvās, gan iepazīstināt ar Elizabetes un galvenā aizdomās turamā vīra Ričarda/”Rika” raksturiem un īpašībām. Ja iespaids par Riku šķiet neglaimojošs, bet vismaz kaut nedaudz daudzpusīgāks, tad Elizabete pataisība par pašu svētuma iemiesojumu, kam vienkārši negribas ticēt, lai cik labs kopumā nebūtu cilvēks.

Vismaz grāmata netērē lieku enerģiju, lai uzspēlētu spriedzi un mistēriju attiecībā uz to, kurš vainojams slepkavībā, par ko nav šaubu arī nogalinātās Elizabetes radiniekiem. Ja vēl pašā sākumā gribējās piekasīties, kā gan ”viņi” to var zināt un vai policija tā uzreiz ticēs, tad vēlāk sekojošie pierādījumi ir diezgan pārliecinoši, ko diemžēl nevaru teikt par grāmatas prozu, lai kā tās ierunātājs Kevin Pierce censtos. Kā neliels pārsteiguma atradums, meklējot vairāk informācijas interneta plašumos, bija slepkavu un slepkavību Vikipēdijas atrašana – http://murderpedia.org/male.B/b1/basile-daniel.htm

Viena doma par “Charles Bosworth Jr. – A Killer Among Us (Audio book)

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.