Marissa Meyer ”Scarlet” (The Lunar Chronicles, book 2)

13206760

Grāmatas apraksts no Goodreads:

Cinder, the cyborg mechanic, returns in the second thrilling installment of the bestselling Lunar Chronicles. She’s trying to break out of prison–even though if she succeeds, she’ll be the Commonwealth’s most wanted fugitive.

Halfway around the world, Scarlet Benoit’s grandmother is missing. It turns out there are many things Scarlet doesn’t know about her grandmother or the grave danger she has lived in her whole life. When Scarlet encounters Wolf, a street fighter who may have information as to her grandmother’s whereabouts, she is loath to trust this stranger, but is inexplicably drawn to him, and he to her. As Scarlet and Wolf unravel one mystery, they encounter another when they meet Cinder. Now, all of them must stay one step ahead of the vicious Lunar Queen Levana, who will do anything for the handsome Prince Kai to become her husband, her king, her prisoner.

Izdevniecība: Puffin

Kā tiku pie šīs grāmatas?

Nopirku to ‘’Latvijas grāmatu izstādē 2015’’

Vērtējums: 4.5/5

Mana recenzija

Otrajā sērijas daļā pamatā uzmanība veltīta Skārletai(Scarlet) un viņas nolaupītajai vecmāmiņai Mišelai (Michelle). No policijas sagaidījusi vienaldzību, Skārleta ir gatava pati atrast vecmāmiņu, un, pirms doties kopā mājās, kārtīgi noslānīt, atdzīvināt un vēlreiz noslānīt viņas nolaupītājus. Vismaz domās obligāti.

Skārleta viegli aizsvilstas dusmās un vispār ātri pakļaujas emocijām. Policijas vietā Skārletai palīdz noslēpumains ielu cīkstonis ar iesauku Vilks(Wolf). Skārletai visu laiku māc šaubas, vai uzticēties, īpaši, ieraugot viņa tetovējumu(koda numuru). Patika veids, kā Sarkangalvītes stāsta variācija apspēlēta The Lunar Chronicles pasaulē. Līdzīgi kā pirms pirmās daļas noderēja ‘’Glitches’’ izlasīšana, tā šoreiz Vilka tēlu palīdz iz- un saprast, ja ir lasīta ‘’The Queen’s Army’’. Šajā versijā, ja pareizi atceros, dzīvajos paliekošie atšķiras + Vilks nemaz tik ļauns jau nav.

Man pat pietika ar to apjomu, kas tika atvēlēts Sinderai. Viņas gaitas turpinās, kur beidzās pirmajā grāmatā -> bēg no cietuma. Līdzi viņai paķeras arī cits ieslodzītais Carswell Thorne, un, lai gan sākumā, liekas, ka tas nāks vien par skādi, tad patiesībā, labi, ka tā. Papildus tam visam Sinderai jācenšas aprast ar domu, kas viņa pēc izcelsmes ir patiesība, tādējādi drusku tiek atklāts par viņas nokļūšanu uz Zemes, kas arī par iemeslu vecmāmiņas pazušanai.

Protams, karaliene Levana nesēž rokas klēpī salikusi, un varētu pat šķist, ka panāk savu. Bet būs interesanti, vai Sindera, kā arī viņas sabiedrotie, tomēr vien samierināsies.?


Paldies par atbalstu! – Patreon

2 domas par “Marissa Meyer ”Scarlet” (The Lunar Chronicles, book 2)

  1. Trešā daļa, Cress, ir vēl labāka par šo. Labi daudz jautru mirkļu tajā. Un tad vēl, protams, ir Fairest, Levanas stāsts, ko arī bija interesanti lasīt.
    Par Scarlet runājot, nemaz netraucēja, ka nebiju lasījusi The Queen’s Army pirms tam (uzzināju par to stāstu vēlāk). Tas saglabāja it kā pārsteigumu par to, kas īsti ir Vilks un kas viņam tas par tetovējumu utt.
    Bet visinteresantākā daļa šajā grāmatā, manuprāt, ir Sinderas atklājumi Skārletas vecmāmiņas šķūnī. Tur saproti, cik tiešām Sinderai smagi ir gājis – ugunsgrēks un izdzīvot pēc tā.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.