Brian Jacques ”Salamandastron” (Redwall, book 5)

7983

Grāmatas apraksts no Goodreads:

The inhabitants of Redwall relax in the haze of summer-but as they do, the neighboring stronghold of Salamandastron lies besieged by the evil weasel army of Ferhago the Assassin. Worse still, Mara, beloved daughter of Urthstripe, Badger Lord of the Fire Mountain, is in terrible danger. Then a lightning bolt uncovers the sword of Martin the Warrior, and young Samkin embarks on an adventure that leads him to Mara. Can the good creatures triumph over the villainous Assassin?
Illustrated by Gary Chalk

Kā tiku pie šīs grāmatas?

Lejuplādēju no torenta

Vērtējums: 2.5/5

Mana recenzija

Piektajā Redvolas sērijas grāmatā aizstāvēt savas mājas nākas Salamandastrona. To apdraud kārtējā armija, šoreiz zebiekstes Ferhago the Assassin vadībā.

Izveidojas vēl trīs stāsta līnijas – Mara[Māra](āpsis) un Pikkle(zaķis) gaitas, daļēji pārsteidzīga lēmuma izraisītas, saistās ar ciršļiem un viņu līderi Log-a-log. Māra ir Salamandastronas lorda Urthstripe pameita. Viņu piedzīvojumiem būs svarīga nozīme gan Salamandastronas aizstāvībai, gan attiecībā par valdošo āpsi; interesanti, ka ievads nav nenozīmīgs, bet ar svarīgu detaļu.

Tikmēr arī Redvolas abatijā gadās savas likstas -> tiek nolaupīts Mārtina karotājpeles zobens. To apņemas atgūt Samkim(vāvere(Samkin pēc kurmju izrunas)). Viņu pavada kurmju draudzene un kompanjone Arula. Kurmju un ne tikai viņu runas stils nedaudz jau kļūst apgrūtinošs.

Diemžēl tā nav vienīgā Redvolas nelaime. Īsi pēc dueta došanās pēc zobena, abatiju piemeklē nopietna slimība, kas skar gandrīz visus iemītniekus + dažiem kļūs liktenīga.

Visu piedzīvojumi salīdzinoši saistoši, bet diemžēl ar paredzamu iznākumu par labu pozitīvajiem tēliem; izteikti negatīvie/ļaunie personāži. Biju cerējis sastapt kādu no iepriekšējās daļas, kas arī lika bik vilties. Jācer par kaut ko atšķirīgāku nākamajās grāmatās.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.