Larry Correia – Malcontents #1-2

Linki uz grāmatu Goodreads lapām

Manas pārdomas

Neslavā kritušajam leitnantam Hugh Madigan ir uzdots no citkārt norakstāmiem rekrūšiem izveidot cienījamu Storm Knight bruņinieku vadu. Ir 606.gads pēc AR un, ja vien Cygnar karalistei nebūtu smags karš ar reliģiski motivētu un noskaņotu kaimiņvalsti un citiem barbariem, Madigans varētu turpināt savu dzīvi bāra tumsā līdz pat savas dzīves beigām. Tomēr ne visi kolēģi armijā ir tikpat entuziastiski par bruņinieku piesaisti zem Madigana vārda, par nepaklausību, kauslību un visādi citādi otras iespējas došanu par nederīgiem atzītiem bruņiniekiem.

Hjū Madiganam, lai arī ar nopelniem salīdzinoši bagāts, tad neslava no pēdējās kampaņas, kurā kā lojālists aizstāvēja nu jau gāztā karaļa Vinter IV troni, ir darījusi savu. Bet nu augstākstāvošajiem spiestā kārtā nākas atkal Madiganam piešķirt zināmu atbildīgu, bet ar cerību un domu, ka viņa bruņinieku grupu labāk turēt rezervē, lai tie neapkaunotu ‘’kārtīgus bruņiniekus.’’

Papildus tam Madiganam par uzraugu tiek norīkots vēl tik nesen no skolas sola nokāpis burta kalps vārdā Kelvan Cleasby, kurš jau no pirmajiem mirkļiem nekautrējas piekasīties jebkuram sīkākajam likuma vai bruņinieku kodeksa pārkāpumam, pat ja tas ticis darīts Madigana aprūpē norīkoto bruņinieku labā, jo armijas vadība ar nolūku viņiem piešķirt to, ko citi izmestu atkritumos. Tā teikt nederīgiem bruņiniekiem, nederīga tehnika.

Pati Malcontents pasaule ir interesants viduslaiku fantāzijas sajaukums ar modernu tehnoloģiju kā roboti (fiziskam darbam vai karam būvēti) vai pašu Storm Knights bruņu un ieroču advancētību. Lai arī logo uz grāmatas vāka diezgan mazs, tad ar nelielu pameklēšanu tapa skaidrs, ka grāmata un daudz dažādu citu autoru sērijas šajā pasaulē balstītas uz galda spēles Warmachine konceptu. Savā veidā tipisks piedzīvojums bez dziļākas pamatotības bāzes, it īpaši Malcontents duoloģijas pirmajā Into the Storm grāmatā.

Labākus vārdus gan var teikt par turpinājumu Into the Wild, kad jau iepazīts autora Larry Correia izveidotais, spēles noteikumi un varoņi, no kuriem šajā grāmatā galvenais vārds tiek dots Kelvanam Klīsbijam. Viņš vairs nav tas pats naivais censonis, salasījies varoņu teikas, kādam būtu jābūt īstenam bruņieniekam. Dzīvā pieredze kaujas laukā ir norūdījusi puisi pat tikt tālu, kas ļauj pašam kļūt par līderi citiem bruņiniekiem.

Into the Wild piedzīvojums saistās ar šķietam vienkāršu uzdevumu apsargāt arheologu komandu ekspedīcijas laikā, bet āķis tajā, ka ekspedīcija noris vien vēl nesen apgūtā teritorijā, kuru apdzīvo mežonīgas ciltis ar senām tradīcijām un maģijas praksi, kuras līdz galam nav atzinušas Cyngar karalistes autoritāti.

Norit nemitīgā cīņā starp arheologu ekspedīcijas vadītāja alkām pēc grandioza atklājuma un starp Klīsbija rūpēm par savu bruņinieku un visu pārējo dzīvībām. Likmes nepareiza vai laikus nepieņemta lēmuma dēļ ir augstas un neatgriezeniskas.

Viena doma par “Larry Correia – Malcontents #1-2

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.