Marissa Meyer ”Cinder” (The Lunar Chronicles book 1)

11235712

Grāmatas apraksts no Goodreads:

Humans and androids crowd the raucous streets of New Beijing. A deadly plague ravages the population. From space, a ruthless lunar people watch, waiting to make their move. No one knows that Earth’s fate hinges on one girl.

Cinder, a gifted mechanic, is a cyborg. She’s a second-class citizen with a mysterious past, reviled by her stepmother and blamed for her stepsister’s illness. But when her life becomes intertwined with the handsome Prince Kai’s, she suddenly finds herself at the center of an intergalactic struggle, and a forbidden attraction. Caught between duty and freedom, loyalty and betrayal, she must uncover secrets about her past in order to protect her world’s future.

Kāpēc lasīju/izvēlējos šo grāmatu?

Lasītās pozitīvas atsauksmes

Mana recenzija

Galvenā Sindera dzīvo pie pamātes Adrijas(Adri) un pamāsām Pērles un Peonijas. Diemžēl arī Peonija saslimst ar Zilo Drudzi (letumosis) un tiek aizvesta uz karantīnas zonu; arī patēvs Gerans(Garan) no tā mira. Adrija un Pērle ir tik riebīgas pret Sinderu, ka tā vien prasījās abas nožmiegt, un tā atcerējos par Džordžu Reimondu Ričardu Mārtinu, kuram tas padodas tik viegli.

Sinderai ir būtiska loma, lai atrastu, vismaz mēģinātu, zāles pret Zilo Drudzi, jo viņa ir gan imūna pret to, gan arī daudz kas vairāk. Tam ir īpaša nozīme, jo pēc Eastern Commonwealth imperatora nāves uz Zemes ierodas mēnesiešu(Lunars) karaliene Levana, kas patstāvīgi draud, ka uzbruks Zemei, ja vien šīs valsts imperators(tagad tas būs Kajs(Kai)) neapprecēsies ar viņu. Levana izmanto savas spēcīgās spējas, kuras piemīt gandrīz visiem mēnesiešiem, lai valdītu un apspiestu konkurenci; arī šajā ziņā Sinderai ir milzīga nozīme.

Kas šķita interesanti, ka šajā pasaulē gadi tiek skaitīti no jauna kopš Ceturtā pasaules kara beigām. Toties dažādu iemeslu dēļ nepatika, ka katram cilvēkam ir ID čips.

Vērtējums: 5/5

Viena doma par “Marissa Meyer ”Cinder” (The Lunar Chronicles book 1)

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.