James Patterson, Mark T. Sullivan – Private Berlin (Private #5)

14781219

Links uz grāmatas Goodreads lapu

Izdevniecība: Little, Brown and Company

Manas pārdomas

Neraksturīgi sev Kriss Šneiders, viens no Private privātdetektīvu aģentūras izmeklētājiem, jau vairākas dienas par sevi nav devis nekādu ziņu. Ir vien tikai loģiski, ņemot vērā bieži vien dzīvībai bīstamos darba uzdevumus un personas likuma otrā pusē, ja kolēģi ar bijušo saderināto Matildi priekšgalā sāk uztraukties, kur gan viņš ir palicis. Visi cer uz to labāko, bet tā vien šķiet, ka pēdējā Krisa misija, par ko kolēģi netika informēti, atvēra kārbu pilnu ar labāk pagātnē atstājamiem un aizmirstamiem tārpiem.

Private sērija jau kā tāda ir visai komerciāla rakstura (pēc iespējas plašākam cilvēku lokam domāta) un pilna ar klišejām, ir jāsažmiedz acis, lai atrastu ko dziļāk tekstā iepītu, un ja vēl piepluso to, ka katra sērijas grāmata norit citā lokācijā ar plašu jaunu tēlu klāstu, tad gan Patersonam, gan otram autoram (neizteikšos par domām par apjoma sadalīšanos), tad šoreiz Berlīne salīdzinoši ar nesen izlasīto Londonu, neturēja līdzi. Pietrūka kaut kas tāds, kas bija Londonas grāmata un kas ļāva paslēpt labāk grāmatas mīnusus, bet kas nebija šajā.

Slepkava/ļaunais varonis ir pilnībā samaitāts un caurēm melns, ne kripatas no labiem, pašattaisnojošiem iemesliem saviem nekrietnajiem dzīvību atņemošajiem darbiem, kas nav nekas cits kā patika un vēlme ielūkoties mirstoša cilvēka acīs brīdī, kad viņa acis izgaist, un ziņkāre par dvēseles likteni. Līdz šim diži nav patikušas grāmatas ar vairākām izmeklēšanām vienlaikus. Neizdevušās spekulācijas par to, vai tas viss kopā ir vai nav saistīts ar Krisa pazušanu, kas beigās tikai lieki sadala lasītāja uzmanību.

Ceru uz kaut kādu nebūt uzlabošanos Privātajā Losandželosā. : )

Viena doma par “James Patterson, Mark T. Sullivan – Private Berlin (Private #5)

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.