Jim Butcher – Death Masks (The Dresden Files #5) (Audio book)

91479

Links uz grāmatas Goodreads lapu

Izdevniecība: Penguin Audio

Vērtējums: 3.75/5

Manas pārdomas

Lai nu kur, bet skeptiski noskaņotā TV sarunu šovā nebiju iztēlojies ieraudzīt Hariju Drezdenu. Bet, ja vēlies samaksāt rēķinus, nākas darīt visu ko. Tai skaitā, zinot Harija attiecības ar mūsdienu tehnoloģijām, aizsargburvestība, lai studijā esošais aprīkojums ‘’pēkšņi’’ nesāktu dūmot. :D

Harijs nav vienīgais studijas viesis. Kopā ar viņu uz raidījumu uzaicināts mācītājs Vinsents(no Vatikāna) un profesors Ortega. Kā visai drīz atklājas, tad kamerām, apgaismojumam un visam citam studijā tomēr nav lemts ilgs mūžs. Gan viens, gan otrs viesis, ar kuru Harijs dala raidījumu, patiesais ierašanās iemesls ir tieši Harijs Drezdens un nepieciešamība ar viņu aprunāties. Attiecīgi divi pamata sižeti piektajā sērijas grāmatā.

1)Turīnas līķauts

Mācītājs Vinsents pēc vietējā kolēģa rekomendācijas nolīgst Hariju, lai atgūtu nozagto relikviju, pēc Harija vārdiem – palagu. :D Pēc šova Harijs nav paspējis kārtīgi tikt līdz savam glaunajam automobilim, kad viņam tumšā sānielā uzklūp abnormāla paskata lācis, un tikai laimīgas sagadīšanās dēļ Harijs izdzīvo šo sastapšanos, jo ar izcilu laika izjūtu kā glābēji uzrodas Krusta Bruņinieki – Maikls kopā ar večuku Shiro un krievu kolēģi Sanya. Izrādās Harijam uzbruka kritis eņģelis. Šāds radījums izmanto īpašu sudraba monētu un paša saimniekorganisma (cilvēka) atļauju, lai varētu kādā iemiesoties.

No Debesīm krituši eņģeļi nav vienīgā līķautā ieinteresētā puse. Starp spēlētājiem atrodam jau pirmajās divās sērijas grāmatās iepazītu personāžu – Čikāgas kriminālās pasaules boss Džons/Džonijs Markoni. Kamēr Krusta Bruņinieki pasauli lielākoties saskata baltā un melnā, Harijam ir tā laime vai nelaime brist cauri pelēkajam visā tā plašajā spektrā. Kaut arī Harijs pilnībā nosoda Markoni nodarbošanos, grāmatai noslēdzoties viņš vairs nespēj Markoni ienīst, ir radies iemesls, sava veida attaisnojums, kas liek palūkoties no cita skatu punkta.

Un ne reizi vien grāmatas ietvaros Harijs tiek kārdināts nogriezties uz tumšās takas, pieņemt monētas dāvāto spēku. Atbrīvot sevī mītošo potenciālu un pakļaut pasauli pēc savas gribas, iegūt beidzot to, ko pelnījis. Ar šo sasaucas no vairākiem personāžiem Harijam uzdots it kā vienkāršs, bet tieši tādēļ ar sarežģīti atbildāms jautājums. Kāpēc viņš dara to, ko dara? Kādēļ nemitīgi riskē ar savu dzīvību un dzīvo tādā ūķī, iztikdams no ‘’drupačām’’, ja tikpat labi varētu dzīvot grezni? Iespējams tās ir bailes no sevis paša, no tā, par ko varētu kļūt. Kādēļ varbūt arī viņš tā nododas darbam, un ja Harijs ir uzņēmies kādu lietu vai ko citu, labu veiksmi viņu apturēt no mērķa sasniegšanas.

2) Burvju (White Council)-vampīru (Red Court) karš… un Sjūzena

Nu esam tikuši līdz otrajam studijas viesim proff.. tas ir vampīram Ortegam no Sarkanā galma. Karš, kas pat varbūt būtu par skaļu teikts, starp abām minētajām pusēm norit jau aptuveni divus gadus. Kamēr netrūkst tādu, kuri labprāt līdzīgā, mierīgā garā būtu apmierināti ļaut šādai konfrontācijai turpināties, Ortega pieder pie otras frakcijas, kas Harija nāvi redz kā veidu, lai tagad noslēgtu pamieru, lai sagatavotos kārtīgi un pēc kādiem gadiem divdesmit dotu īsto triecienu burvjiem. Jo redz Bjankas incidents trešajā grāmatā nepavisam nebija paredzēts. Tādēļ, ar draudiem nogalināt visus Harija draugus un visus, kam gadu gaitā viņš ir palīdzējis, Ortega pierunā Hariju piekrist duelim uz dzīvību un nāvi!

Un visbeidzot Sjūzena, ne vairs īsti pieskaitāma pie cilvēkiem, bet nav gluži arī vēl vampīrs. Neskatoties uz to, ka pamata ierašanās iemesls ir nepieļaut Ortegas plānu īstenošanos, nav ilgi jāgaida, kad jautājums un problēma par abu kopējo nākotni un attiecībām, sirēnām kaucot, izvirza sevi priekšplānā. Ugh! Kas par dzirkstelēm! :D

2 domas par “Jim Butcher – Death Masks (The Dresden Files #5) (Audio book)

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.