Michael Cordy – The Messiah Code

Links uz grāmatas Goodreads lapu

Izdevniecība: Corgi Books

Manas pārdomas

Toms Kārters pēc mātes zaudēšanas cīņā ar vēzi galvas smadzenēs, apņēmās darīt visu, lai varētu palīdzēt pēc iespējas vairāk cilvēku ar līdzīgi smagām un pat vēl smagākām diagnozēm, pat tik tālu, lai tie kļūtu veseli. Tādēļ ilgs un smags bijis ceļš, lai kļūtu par pasaulē labāko ģenētiķi un arīdzan spējīgu ķirurgu. Vēl smagāks ceļš ir veikts kopā ar kolēģi Jasmine Washington, eksperte programmēšanā, lai pilnībā atkodētu cilvēka DNS genomu un varētu šo atklājumu un manipulācijas ar to sākt pielietot patoloģiju ārstēšanā.

Diemžēl šādi, tik strauji panākumi nenovēršami piesaista arī reliģisku fanātu uzmanību, kuru acīs Toms Kārters un viņa komanda iejaucas Dieva darbos, vēl vairāk, ka tie grib iegūt Dieva spēku un paši par tādiem kļūt. Tā nu pašā zenītā, pēc Nobela balvas iegūšanas medicīnā Tomu Kārteru skar pirmā traģēdija un par upuri algotas slepkavas uzbrukumā kļūst viņa mīļotā sieva (autosipjā atklājas smags galvas smadzeņu audzējs), kaut arī par mērķi bija viņš pats. Bet vien dažas nedēļas vēlāk, turklāt aiz paša vēlēšanās un par spīti kolēģes Džasmīnas iebildumiem, Toms izmanto pašu kompānijas izgudroto DNS sekvences izgudroto iekārtu, lai pārliecinātos, ka meitai Holly tuvākajā un tālākajā nākotnē nekas nedraud, lai nošokētu sevi ar līdzīgu diagnozi kā nu mirušajai sievai un mātei.

The Messiah Code acīmredzami ir reliģiskas dabas trilleris, lasītajām sižeta gaitā pašam ļaujot debatēt varoņu rīcības izvēļu pareizību – gan Toma, gan viņa pretinieku senas brālības Brotherhood, kura divu tūkstošu gadu garumā centusies atrast otru Mesiju. Paskatoties autora daiļrades biogrāfijā, vismaz tajā, kas atzīmēta Goodreads portālā, tad pēc nosaukumiem vismaz varētu nojaust un minēt, ka tā ir autora pamata tematika – DNS iekodētā informācija un kā tas atsaucas uz reliģiju un ticību vienam (kristiešu) Dievam.

Lai arī galvenais varonis grāmatas gaitā vairākkārt tiek kategorizēts kā ateists, tad viens no grāmatas plusiem noteikti piemināms, ka autors caur tēliem necenšas sprediķot un pārliecināt lasītāju ar savu reliģisko pārliecību gadījuma pēc, ja nu arī kāds neticīgais uzdrīkstējies lasīt viņa romānu. Tikmēr izdomātā brālība otrās Mesijas meklējumiem ir pavisam klasiska un nu jau stereotipiska slepenā organizācija kopš jaunās gadu uzskaites sākumiem, kas ne ar ko īpašu un unikālu neizceļas.

Viena doma par “Michael Cordy – The Messiah Code

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.