Hiromu Arakawa – Fullmetal Alchemist, Vol.19-27 (Fullmetal Alchemist. 3in1 Edition #7-9)

Linki uz grāmatu Goodreads lapām

Izdevniecība: Viz Media

Manas pārdomas

18143732

Vol.7

Mākoņi ap Amestris valsts nākotni savelkas arvien tumšāki. Nedaudz vienoti, bet arīdzan atsevišķi/paralēli Elriku brāļi ar draugiem un palīgiem, un Colonel Roy Mustang, kurš reizē pats cierē uz prezidentu vietu, rīkojas un veido plānus, lai novērstu Homunculi radījumu un to ‘’Tēva’’ plānus izmantot visas valsts iedzīvotājus kā upuri super-spēcīgu Filozofu Akmeņu radīšanai savas varas/spēka vairošanai.

Jo dziļāk rok, jo vairāk atklājas, cik apzināti maldinoša ir oficiālā valsts vēsture; plus, kas patiesībā slēpies aiz visu lielo karu, nemieru un sacelšanās mērķiem – radīt apjomīgu transmutācijas apli alķīmiskās burvestības veikšanai. Vien labajiem galvenajiem varoņiem ir lemts būt attiecīgajā vietā un laikā, lai ko tādu sāktu atklāt un mēģināt novērst. Attiecīgi arī nevienam citam pat nav izredzes uz veiksmīgu iznākumu.

18774922

Vol.8

Kamēr teroristu/nemiernieku/brīvības cīnītāju(atkarībā, kurā pusē atrodies) uzbrukumā ja ne nogalināts, tad vismaz uz laiku ārpus kadra ir palicis Karalis Bredlijs, Colonel Mustang un viņa sabiedrotie, to skaitā Briggs cietokšņa vadone un muskuļvīra Luisa Ārmstronga māsa steigšus rīkojas, lai glābtu sevi un visu nāciju no ciešanu okeāna.

Ne visi uzreiz aptver kas īsti notiek, kur ļaundariem rodas ideāla augsne slikto tēlu misinformācijai, lai apmuļķotu vienkāršos ierēdņus, kājniekus armijā u.c. veida iedzīvotājus.

Nedaudz apjukumu rada homunculi radītāju Tēvs – oriğinālais homunculi radījums, kura pagātnes stāstā un spēka iegūšanā par negodu pašam darbību ņem brāļu Elriku tēvs Hohenhaims – un Karals Bredlijs, kura homunculi spējas vienā no iepriekšējo krājumu atmiņu ainās rada “trakais zinātnieks” eksperimentējot ar Filozofu akmeni, bet kuru reizē citi homunculi sauc par Wrath. Jautājums, tad kā tur īsti ira? Vai arī pats esmu ko pārpratis?

Salīdzinoši ar nesen pabeigto Death Note, šajā sērijā ir krietni vairāk pilsētas infrastruktūrai postošu cīņas ainu. Nešaubos, ka sērijas kulminācijā nebūs to deficīts!

21412504

Vol.9

Kas brāļiem Edvardam un Alfonso sākās ar pāris piedzīvojumiem un lielo gala mērķi atgūt savus oriğinālos ķermeņus to pilnā krāšņumā, pēc neveiksmīgas un neapdomīgas alķīmijas pielietošanās, visai drīz tas pārvēršas par ko krietni vairāk.

Sēriju savā veidā caurvij tēma par alkām pēc nemirstības, kuras iegūšanas vārdā dažs labs ir gatavs uz pilnīgi jebko, lai upurētu vidusmēra līdzcilvēkus pēdiņās lielāka mērķa vārdā, kamēr tie, kuriem nosacīta nemirstība jau piemīt, alkst pēc arvien lielāka spēka un varas, jo gana taču nekad nevar būt.

Noslēgums ir sērijas gaitai lielisks un atbilstošs, reizē pozitīvs, bet vienlaikus arī sērīgs, saldsērīgs.

2 domas par “Hiromu Arakawa – Fullmetal Alchemist, Vol.19-27 (Fullmetal Alchemist. 3in1 Edition #7-9)

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.